Jajka schłodź i ubij trzepaczką razem z solą. Kiedy będą puszyste, powoli dodawaj cukru i dalej ubijaj. Stopniowo dolewaj oleju i mleka.
Przesiej mąkę przez sito razem z proszkiem do pieczenia i dodaj do mieszaniny. Dokładnie wymieszaj, ciasto nie może mieć żadnych grudek, ma być aksamitne i gęste jak śmietana.
Blachę do pieczenia przykryj natłuszczonym olejem pergaminem i podsyp delikatnie mąką. Wylej 1/2 ciasta, wyłóż swój ulubiony dżem i pokryj pozostałym ciastem. Powierzchnię wyrównaj szpatułką lub łyżką.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zanim włożysz ciasto przykręć go do 160 stopni i dopiero wsadź do pieca blachę z ciastem. Piecz je około 45 minut. Gotowe! Ciasto wyjmij, wystudź i posyp kakao lub cukrem pudrem. Smacznego!