Prezentuję przepis na rewelacyjne ciasto – przepyszne, a do tego bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Ser twarogowy, jaja, cukier puder i cukier waniliowy należy ucierać do uzyskania jednolitej masy, im bardziej puszysta – tym lepiej. Dodać mąkę i dokładnie połączyć składniki.
Rodzynki należy namoczyć we wrzątku przez co najmniej 5 minut. W tym czasie można sparzyć cytrynę i zetrzeć skórkę na tarce. Następnie rodzynki i skórkę cytryny należy dodać do masy twarogowej i wymieszać.
Po wyjęciu sernika należy go pozostawić do wystygnięcia w temperaturze pokojowej i przygotować polewę. W małym garnuszku należy roztopić masło, następnie dodać do niego cukier i mieszać.
Po otrzymaniu jednolitej konsystencji można już dodać śmietanę i połączyć doprowadzając do wrzenia. Następnie należy dodać kakao i przez 3-4 minuty mieszać, ale nie gotować polew.