Do przygotowania będą potrzebne: 4 średniej wielkości pomidory, 2 ogórki pokrojone w kostkę. Do tego należy dodać 200 g białej fasoli oraz 150 g tuńczyka z puszki, soku własnym.
Można również dodać liście sałaty. Na koniec należy doprawić sałatkę 2 łyżkami oliwy z oliwek, łyżką soku z cytryny oraz szczyptą soli i pieprzu.
Należy przygotować: 300 g ugotowanego fileta z kurczaka, ogórka, pomidora oraz paprykę. Wszystko pokroić w cienkie paski i dodać dwie łyżki kukurydzy. Całość zalać dwoma łyżkami jogurtu naturalnego, ze szczyptą soli i pieprzu oraz łyżeczką ziół prowansalskich.
Posiekać 200 g młodej kapusty, następnie słodkie i kwaśne jabłko w cienkie plasterki bądź paski. Do tego dodać dwie łyżeczki kukurydzy. Wszystko skropić octem jabłkowym i olejem słonecznikowym, doprawić solą i wymieszać.
Około pół kilo marchewki zetrzeć na tarce na koreańskiej marchwi. Następnie 200 g ogórków pokroić w plasterki i zetrzeć mały kawałek imbiru na tarce.