
Na krem
Na wierzch:
Do blendera wsyp cukier, wbij jajka i wszystkie płynne składniki ciasta (mleko, olej) oraz wanilię.

Wymieszaj razem do uzyskania jednolitej konsystencji. W misce wymieszaj sypkie składniki (przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia).

Płynne i suche składniki połącz, tworząc jednorodne ciasto. Wlej je do natłuszczonej i posypanej mąką formy.

Piecz około 25 minut w 170 stopniach.

Wypiek nakłuj wykałaczką i polej odrobiną mleka.
Ubij śmietanę za pomocą miksera.

Kakao wymieszaj z wodą i kolejno z bitą śmietaną.

Posmaruj nią ciasto.

Wszystkie składniki na polewę wymieszaj i zagotuj. Wylej na wierzch ciasta. Możesz użyć już gotowej polewy czekoladowej, bądź też rozpuszczonej czekolady z dodatkiem śmietany.

Podawaj schłodzone.
