Kto nie kocha naleśników – Szef kuchni zdradza przepis na przepyszne naleśniki.

Naleśniki to jedne z najpopularniejszych dań. Można przygotować je na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Często są one serwowane w restauracjach.

Niestety, ale ich koszt nie należy do najtańszych. Czy jest możliwość, aby samodzielnie wykonać je w domu i cieszyć się pysznym smakiem? Otóż tak! Wystarczy bowiem wykorzystać poniższy przepis. W popularnej wersji jednym ze składników jest mleko.

Światowej sławy szef kuchni jednak nie dodaje go, a mimo wszystko naleśniki są pyszne i puszyste. W czym tkwi zatem sekret? Najważniejsze jest, żeby nie mieszać jajek zbyt długo i w całości…

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 500 g kefiru,
  • 2 jajka – osobno żółtka i białka,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • odrobina soli,
  • odrobina cukru,
  • olej roślinny.

Dodatkowo (do smaku):

  • lubiony dżem/konfitura,
  • kwaśna śmietana,
  • serek homogenizowany,
  • owoce,
  • krem czekoladowy.

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!