Fantastyczna pierś z kurczaka zapiekana z ziemniakami.
Do panierowania:
Na sałatkę:
Przecinamy piersi na pół poziomo. Do środka włożyć plasterek sera i przykryć folią. Następnie dokładnie je rozbijamy.
Do miski dodaj grubo starte ziemniaki, jajka, sól, czarny pieprz. Wszystko mieszamy trzepaczką. Jajka rozbijamy na talerz, dodajemy sól. Ubij trzepaczką.
Wsyp mąkę do innego talerza. Piersi zawijamy najpierw w mąkę, potem w jajko. Kładziemy je na czystym talerzu.
Na rozgrzanej olejem patelni rozsmarować warstwę masy ziemniaczanej i położyć na niej stek. Następnie ponownie dodaj mieszankę ziemniaczaną. Przykryj patelnię pokrywką. Smażyć na małym ogniu przez 5-7 minut.
Odwracamy mięso. Dusić przez kolejne 5-7 minut. Teraz przygotujemy sałatkę: Do większej miski dodać pokrojoną kapustę, ogórek, pomidorki koktajlowe, oliwki, sól, olej, musztardę i wszystko dokładnie wymieszać.