W tym przepisie wszystko jest spójne: elegancki wygląd i pyszny smak. Przygotowanie takiej ryby jest dodatkowo bardzo łatwe. Możesz kupić gotowy filet lub sam go przygotować. Idealna będzie biała lub czerwona ryba morska.
Rybę oczyść z ości jeśli to konieczne i pokrój na duże kwadraty. Skrop sokiem z cytryny, dodaj sól i pieprz, wymieszaj.
Jajka wymieszaj ze śmietaną, dodaj starty ser i posiekane, ulubione zioła. Połącz składniki z rybami. Pokrój pomidory na pół. Weź pergamin i uformuj z niego formy. Wytnij arkusz o wymiarach 23 × 29 cm złóż jak na zdjęciu poniżej i zwiąż końce nićmi po obu stronach.
Przenieś przygotowane papierowe foremki na blachę do pieczenia i wypełnij je rybą. Posyp pomidorami. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz rybę przez 20-25 minut.