Obierz, umyj i pokrój ziemniaki na plastry. Następnie dodaj do nich mieloną paprykę, czarny pieprz i olej, a potem umieść w żaroodpornym naczyniu i wszystko dobrze wymieszaj rękoma.
Rozetnij na pół piersi kurczaka poziomo, przykryj folią i delikatnie rozbij tłuczkiem.
Połącz sól, mielony pieprz i wybrane zioła w małej misce, a następnie posyp mięso z obu stron i wmasuj dłońmi.
W szklance za pomocą blendera ręcznego, wymieszaj olej, ocet, jajko, musztardę i przeciśnięty czosnek, aby przygotować majonez. Połącz składniki na twardej powierzchni: posiekaną natkę pietruszki, starty ser i czosnek.
Następnie piersi z kurczaka posmaruj majonezem i nałóż farsz, a potem zawiń roladki.
Na warstwie ziemniaków, ułóż roladki, a wierzch posmaruj majonezem.
Piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po tym czasie, posyp wierzch roladek startym serem i piecz jeszcze przez 5 minut w temperaturze 180°C.