To ciasto czekoladowe nie zawiera mąki ani cukru. Wszystko czego potrzebujesz to 4 popularne składniki i 5 minut czasu przygotowania.
Opcjonalnie:
Włącz piekarnik na 170 stopni. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Włóż do blendera. Dodaj dwa jajka.
Dodać kakao i na końcu proszek do pieczenia. Jeśli lubisz słodsze desery, możesz dodać słodzik – stewię, miód lub brązowy cukier.
Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli używa się dojrzałych bananów, słodycz jest w sam raz. Mieszamy wszystkie składniki. Mieszamy, aż w mieszance nie będzie kawałków – otrzymamy mieszankę węża.
Wlać ciasto do naczynia do pieczenia. Użyliśmy miski o średnicy 16 cm. Zastosowana forma jest wyłożona folią aluminiową, a spód wyłożony papierem do pieczenia.
Pieczemy w 170 stopniach przez 40-45 minut. Sprawdzamy wykałaczką. Nie robię lukru, po prostu smaruję 50 g czekolady bez dodatku cukru na jeszcze gorącym cieście.