Luksusowy krem do ciasteczek, który sprawdzi się w 100%: Kiedy kładę je na stole, inne desery są natychmiast zapominane.

Wspaniały przepis na domowe ciasteczka miodowe, które nie tylko pięknie wyglądają, ale jeszcze lepiej smakują. Są fantastyczne i wszyscy, którzy je spróbowali i zobaczyli, dosłownie zaniemówili ze zdumienia.

Składniki:

Ciasto:

  • 480 g mąki pszennej
  • 190 g cukru pudru
  • 90 g masła
  • 60 gramów miodu
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1,25 g sody

Krem:

  • 8 dl mleka
  • 2 sztuki złotego ucha
  • 1 szt żółtka
  • 150 g cukru granulowanego
  • 200 g masła (temperatura pokojowa)

Przygotowanie:

Ciasto ze wszystkich składników wymieszać ręcznie. Rozwałkuj ciasto na cienki arkusz. Wycinamy koła.

Ułóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec w 200 stopniach na złoty kolor, około 10 min. – oglądamy. Gotujemy klasyczny budyń, do którego po ostygnięciu ubijamy masło.

Ubij 500 ml śmietany z cukrem na sztywną pianę. Napełnij schłodzone okrągłe koła kremem budyniowym.

Aby uzyskać ładny kształt, dozuj krem ​​za pomocą rękawa cukierniczego. Po stwardnieniu nakładamy ubitą śmietanę, przykrywamy drugim kołem i lekko posypujemy cukrem pudrem. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!