Wypróbuj to ciasto z białą czekoladą o smaku lodów – szybkość przygotowania to zaledwie minuta, a smak zachwyci Cię!
Wstępnie nagrzej piekarnik do 180°C. Oddziel żółtka od białek. W misce umieść żółtka i cukier.
Ubij, aż osiągniesz puszystą teksturę. W mikrofali rozpuść czekoladę.
Wmieszaj masło, mleko, ekstrakt waniliowy oraz rozpuszczoną czekoladę. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszaj, aż uzyskasz delikatne ciasto.
Formę do ciasta wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wlej połowę ciasta, a następnie posyp pokruszonymi herbatnikami. Możesz też połączyć ciastka z ciastem. Dodaj resztę ciasta.
Piecz przez około 45 minut. Wkładając patyczek drewniany w środek ciasta sprawdzisz czy już jest gotowe. Jeżeli ciasto się nie przykleja do wykałaczki tzn, że jest gotowe i możesz zakończyć proces pieczenia.