Pokażemy Ci przepis na apetyczną pastę jajeczną, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu, zamieniając monotonne kanapki w coś wyjątkowego! Gwarantujemy, że nie będziesz pragnął degustować innej.
Ugotuj jajka na twardo i pozostaw do ostygnięcia na chwilę.
Dodatki pokrój w kostkę bądź rozdrobnij na mniejsze kawałki.
Wymieszaj miękkie bądź roztopione i przestudzone masło na gładką masę z mlekiem, musztardą oraz serem topionym (zamiennie można użyć słodkiej śmietanki). Dodaj przygotowane wcześniej składniki oraz rozdrobnione żółtka, a następnie ponownie wymieszaj.
Białka jajek i cebulę pokrój na plasterki. Na tym etapie możesz posiekać ulubione zioła i dodać je do pasty. Dopraw solą i pieprzem, a potem pozostaw do przestygnięcia.
Podawaj na chlebie. Może być świeży, podpieczony na patelni czy tosterze.