
Ciasteczka tak smakowite, że jedna porcja nigdy nie wystarczy. Nic dziwnego, że zawsze robię podwójną dawkę. Wielu nie może się oprzeć tej zniewalającej kombinacji!

Zacznij od łączenia mięty z cukrem w miski. Zabierz do tego mikser.

Następnie dodaj jajko i miękkie masło. Uzbrój się w blender i do dzieła!

Potem, połącz mąkę z proszkiem do pieczenia. Do mikstury dodaj krople czekolady.

Kiedy już masz gotową masę, natrzyj dłonie olejem i zacznij tworzyć małe ciasteczka. Najlepsze wyjdą z formy małych kulek, które delikatnie spłaszcz.

Teraz na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, układaj swoje małe cudeńka. Nie zapomnij o dodatkowej dekoracji – kropelkach czekolady na wierzchu.

Piecz w nagrzanym piekarniku, utrzymując temperaturę 180°C przez mniej więcej 15 minut.
