Prezentowany przepis spodoba się każdemu, kto lubi szybką i dobrą kuchnię: Raz, dwa i gotowe.

  • 1 szklanka cukru,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 serki twarogowe,
  • 2 jajka,
  • 1 budyń waniliowy w proszku,
  • pół szklanki mleka.

Cukier, jajka i twarożek należy wymieszać na gładką masę. Potem należy dodać do tego pozostałe składniki, wszystko dokładnie mieszając.

Tak powstałe nadzienie łyżką należy dodawać na ciasto znajdujące się na blasze. Potem należy dodać na nadzienie dżem. Także należy czynić to łyżką.

Pozostaje tylko nałożyć na sam wierzch pozostałą, drugą porcję ciasta. Blachę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Czas temperatury uzależniony jest indywidualnie. Trzeba je po prostu sprawdzać, czy w środku nie jest mokre.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!