Krem:
Pudding:
Środkowa warstwa:
Polewa:
Biszkopty namocz w mleku.
Ubij żółtka z cukrem i ubijaj w garnku położonym na kuchence (na średnim ogniu) przez 8-10 minut. Ostudź, a następnie ubij ponownie. Ubij również zmiękczone masło.
Stopniowo wymieszaj obie substancje za pomocą trzepaczki. Ugotuj gęsty budyń z mleka, budyniu w proszku i cukru. Przykryj folią i ostudź.
Do schłodzonego budyniu dodaj krem z żółtkami i wymieszaj. Ubij białka z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej mąkę i posiekane orzechy. Włożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 22 X 28 cm.
Na biszkopty nałóż 1/2 kremu, kolejno 2-gi krem z orzechami i resztę kremu oraz kolejną warstwę biszkoptów.