Oto przepis na pyszne, delikatne ciasto z dodatkiem truskawek – Wyjątkowo łatwe w przygotowaniu.

Nie dość, że smaczne to jeszcze tak proste w przygotowaniu. To ciasto truskawkowe podbije serce niejednego łasucha.

Składniki:

  • 180 gram cukru
  • 300 gram mąki
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 gram cukru waniliowego
  • 120 ml oleju roślinnego
  • dowolne owoce – w tym przypadku truskawki

Sposób przygotowania:

Blachę o średnicy 22 – 24 cm posmaruj olejem i posyp lekko mąką, aby zapobiec przywieraniu. Tak przygotowaną blachę odłóż na później. W osobnym naczyniu ubij jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Do uzyskanej mieszanki dodaj mleko oraz olej. Całość wymieszaj.

Na koniec wsyp przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto wylej na przygotowaną wcześniej blachę. Piecz 35 minut w 180oC

I gotowe, życzę smacznego !!!

error: Treść zabezpieczona !!