Kruche ciasteczka z ciasta budyniowego, które pokochają wszyscy: Zapisz ten przepis.

Doskonałe ciasto budyniowe na kruche ciasto. Pieczemy przez cały rok, nie tylko od święta.

Smak jest bardzo łagodny, a cała kuchnia ładnie pachnie. Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony przepis.

Składniki na 50-60 sztuk:

  • 4 opakowania budyniu waniliowego
  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g cukru pudru
  • 130 g masła
  • 250 g zestalonego tłuszczu roślinnego
  • 2 mniejsze jajka
  • 2 żółtka
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • ulubiona marmolada
  • polewa czekoladowa do maczania

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie wymienione składniki. Wyrabiamy gładkie ciasto.

Następnie wkładamy ciasto do foremki i wycinamy ciasteczka.

Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Niech pieką się na złoty kolor.

Jeśli nie masz foremek, możesz uformować ciasteczka ręcznie. Istnieje również możliwość wykonania innego kształtu, np. koła.

Smak jest wciąż ten sam. Schłodzone ciasteczka posmarować ulubionym dżemem i skleić.

Na koniec zanurz połowę ciastka w polewie czekoladowej. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!