Dietetyczka zdradziła przepis na skuteczne odchudzanie. Dieta bulionowa – jem codziennie i chudnę.

  • kości z jednego kurczaka z kawałkami mięsa
  • jedna cebula
  • dwie średnie marchewki
  • jedna łodyga selera
  • trzy łyżeczki octu
  • jedna gałązka tymianku
  • cztery kulki czarnego pieprzu
  • jeden liść laurowy
  • centymetr startego imbiru

Oto sposób przygotowania:

Niektórych może zadziwić zestaw zaproponowanych przypraw, ponieważ różni się on od tradycyjnej wersji, ale uwierzcie na słowo – będziecie zachwyceni. Przed wstawieniem rosołu należy pamiętać, aby kości piec w piekarniku przez około kwadrans w temperaturze nie mniejszej niż 220 stopni. Sprawi to, że smak mięsa będzie bardziej wyraźny, ale dzięki temu sposobowi mięso zyska bardzo ładny, złocisty kolor.

Ugotowanie takiej zupy spowoduje, że botox nie będzie już nam potrzebny. Jedna porcja dietetycznego bulionu zawiera tylko 84 kalorie. Oznacza to, że sześć porcji takiej zupy to tylko 500 kalorii dziennie.

Należy jednak pamiętać o jednej rzeczy. Jeśli jesteśmy na diecie bulionowej, z naszej lodówki musi zniknąć mleko, konserwy, cukier, gluten i soję.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!