Dlatego dzisiaj przedstawimy prosty i całkiem szybki sposób na przygotowanie pieczywa i to tak, że z pewnością zawsze się uda. Wystarczy kilka składników, które znajdziemy we własnej kuchni, patelnia i możemy zabrać się do pracy. Zaczynajmy!

Jeśli używasz świeżych drożdży, to przygotuj ciepłą wodę i pokrusz do niej drożdże. Następnie wymieszaj, aż do ich rozpuszczenia. Jeśli używasz suchych, to umieść je w misce z resztą składników.

W misce umieść mąkę, drożdże i sól. Zagnieć wszystko na gładkie i jednolite ciasto.

Z ciasta uformuj dwie kule, przykryj je i odstaw do wyrośnięcia na pół godziny.

Na patelnie wylej olej i podgrzej.

Ustaw średnią moc palnika, połóż jedną kulę i smaż pod przykryciem przez ok. 12-15 min.

Potem posmaruj wierzch ciasta olejem, odwróć i znów smaż przez taki sam czas.

I tak szybki chleb jest gotowy.
