
Dodaj ciepłą wodę do miski. Następnie dodaj ciepłe mleko i jogurt.

Wlej olej do mieszanki. Dodać cukier i posypać drożdżami.

Mieszaj trzepaczką, aż drożdże się rozpuszczą. Posypać mąką, solą i dwukrotnie wymieszać.

Ręcznie zagnieść miękkie i lekko lepkie ciasto. Przykryj miskę folią i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.

Posyp ciasto mąką, odciśnij powietrze i przenieś na posypany mąką stół. Lekko zagnieść w kulę, podzielić na 10 części i uformować kulki.

Posyp ciasto mąką i rozwałkuj wałkiem na grubość 3-4 mm. Rozwałkuj ciasto, przykryj i odstaw na 10 minut.

Posyp tacę mąką kukurydzianą, pojedynczo wyławiaj rozwałkowane ciasto. Odwróć blachę do góry dnem i rozgrzej piekarnik do 250°C.

Ciasto układać jedno po drugim na blasze do pieczenia, która będzie upieczona w ten sposób z jednakową grubością na górze i na dole. Piecz chleby przez 5-7 minut i wyjmuj je płaską łyżką.
