Fantastycznie smaczny chlebek.
Część mąki przesiewamy do większej miski (podzieliliśmy ją na trzy części), dodajemy ciepłą wodę. Dobrze wymieszaj szpatułką. Do mieszanki dodać drożdże i dokładnie wymieszać.
Przesiewamy kolejną część mąki, dodajemy sól. Ponownie dobrze wymieszaj, dodaj ostatnią część mąki. Mieszamy. Następnie ciasto mieszamy rękami, przykrywamy folią. Odstawić na 6 godzin w ciepłe miejsce.
Przesiej trochę mąki na stół. Odwróć miskę do góry nogami i ostrożnie wyładuj ciasto. Ciasto obtaczamy odpowiednio w mące. Włóż ściereczkę do miski i przesiej mąkę.
Włóż ciasto do miski. Przykryj ręcznikiem. Odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Po zakwaszeniu przekładamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i robimy nacięcia nożem.
Umieść formę w nagrzanym piekarniku. Bazujemy na misce z wodą. Piec przez 30 minut w 230°C. Po tym czasie dobierzemy miskę. Piec przez kolejne 20-25 minut w 210°C.