Dlatego dzisiaj przedstawimy prosty i całkiem szybki sposób na przygotowanie pieczywa i to tak, że z pewnością zawsze się uda. Wystarczy kilka składników, które znajdziemy we własnej kuchni, patelnia i możemy zabrać się do pracy. Zaczynajmy!
Jeśli używasz świeżych drożdży, to przygotuj ciepłą wodę i pokrusz do niej drożdże. Następnie wymieszaj, aż do ich rozpuszczenia. Jeśli używasz suchych, to umieść je w misce z resztą składników.
W misce umieść mąkę, drożdże i sól. Zagnieć wszystko na gładkie i jednolite ciasto.
Z ciasta uformuj dwie kule, przykryj je i odstaw do wyrośnięcia na pół godziny.
Na patelnie wylej olej i podgrzej.
Ustaw średnią moc palnika, połóż jedną kulę i smaż pod przykryciem przez ok. 12-15 min.
Potem posmaruj wierzch ciasta olejem, odwróć i znów smaż przez taki sam czas.
I tak szybki chleb jest gotowy.