Szybkie przygotowanie, jak zostało wcześniej wspomniane, jest głównym atutem tej przekąski. Może więc być przygotowana w wielu sytuacjach, nawet na niespodziewanych gości.
Nadzienie też gra dużą rolę. Ale dzięki niemu możemy eksperymentować w przeróżny sposób: ser z ziołami, smażone pieczarki czy puree ziemniaczane są jedynie urywkiem tego, co możemy włożyć do środka.
Ulubione warzywa czy owoce, mielona papryka, czosnek, surowe tarte ziemniaki czy ugotowany ryż również mogą idealnie odegrać rolę nadzienia w takim daniu.
Krokiem, od którego zaczniemy, będzie dodanie do mięsa zmielonej lub drobno pokrojonej cebuli, jednego jajka, soli i pieprzu, a następnie dokładnie mieszamy.
Na ciasto waflowe rozkładamy kilka łyżek nadzienia. Drugim waflem przykrywamy i dociskamy lekko dłonią. Tak powstałą kanapkę kroimy na 6 kawałków w taki sam sposób, jak kroimy pizzę. Dokładnie to samo robimy z pozostałymi waflami i nadzieniem.