Ciasto „Czułość” – smak nie do opisania. Błyskawiczny przepis, mistrzostwo smaku

W celu przygotowania polewy czekoladowej należy cukier i kakao, a potem do tego dodać jeszcze mleko. Składniki wymieszać, aby nie powstały grudki.

Garnek położyć na małym ogniu i często mieszając, aby nie przypaliło się, gotować aż uzyska się efekt jednolitej, gładkiej i przejrzystej, gęstej konsystencji.

Masło można pokroić w mniejszą kostkę, żeby szybciej zmiękło, a następnie ubić je na puch. Połączyć je za pomocą miksera ze schłodzonym kremem.

Ułożenie ciasta

Formę wyłożyć pergaminem i na dnie rozłożyć herbatniki w rzędach równo jeden obok drugiego blisko siebie. Pierwszą warstwę posmarować śmietaną.

Następnie wyłożyć kolejną warstwę ciasteczek i tę czynność wykonać tyle razy ile będzie to konieczne aż do skończenia się herbatników. Wszystko zależy od rozmiaru formy.

Na koniec przygotowane ciasto polać równomiernie polewą i schłodzić najlepiej na całą noc w lodówce, aby warstwy dobrze się zsiadły.

Do porannej kawy czy herbaty będzie idealnie pasował. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.

Użyte składniki są proste i zazwyczaj powszechnie dostępne u każdego w kuchni. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!