Ciasto dietetyczne bez cukru i mąki: możesz je mieć bez problemu każdego dnia.

Mamy dla Ciebie genialny deser, który pozwoli Ci chrupać i nadal zdrowo chudnąć.

To ciasto czekoladowe nie zawiera mąki ani cukru. Wszystko czego potrzebujesz to 4 popularne składniki i 5 minut czasu przygotowania.

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 40 g proszku kakaowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Opcjonalnie:

  • Kilka kawałków czekolady bez dodatku cukru

Przygotowanie:

Włącz piekarnik na 170 stopni. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki.

Włóż do blendera. Dodaj dwa jajka.

Dodać kakao i na końcu proszek do pieczenia. Jeśli lubisz słodsze desery, możesz dodać słodzik – stewię, miód lub brązowy cukier.

Z mojego doświadczenia wynika, że ​​jeśli używa się dojrzałych bananów, słodycz jest w sam raz. Mieszamy wszystkie składniki. Mieszamy, aż w mieszance nie będzie kawałków – otrzymamy mieszankę węża.

Wlać ciasto do naczynia do pieczenia. Użyliśmy miski o średnicy 16 cm. Zastosowana forma jest wyłożona folią aluminiową, a spód wyłożony papierem do pieczenia.

Pieczemy w 170 stopniach przez 40-45 minut. Sprawdzamy wykałaczką. Nie robię lukru, po prostu smaruję 50 g czekolady bez dodatku cukru na jeszcze gorącym cieście.

Pozostaw do rozpuszczenia na około 2 minuty, a następnie rozprowadź pędzlem po całej powierzchni tak, aby powstała równomierna warstwa. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy. Możemy kroić. Życzymy smacznego! 😊

error: Treść zabezpieczona !!