To delikatne i aromatyczne ciasto kawowe z pewnością będzie hitem na stole. Zachwyci miłośników kawowych przysmaków.

Będziesz zaskoczony pysznym kawowym aromatem tego ciasta! Ten prosty, a zarazem efektowny deser zadziwi Twoją rodzinę i przyjaciół!

Pieczenie ciast nie musi być trudne! Możesz przygotować proste przepisy, takie jak ten przepis na ciasto kawowe. Rozpływa się w ustach i szybko znika po upieczeniu. Jak go przygotować?

Składniki:

  • Cukier – 1 szklanka
  • jajka – 4 sztuki
  • Olej – jedna szklanka
  • Woda – jedna szklanka
  • Mąka – 2 lub 0,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana – 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia – 1 opakowanie
  • Kawa rozpuszczalna – 2 łyżki stołowe
  • cukier waniliowy – 1 opakowanie
  • kakao – 3 łyżki stołowe
  • Gorąca woda – pół szklanki
  • Cukier – 2 łyżki stołowe
  • Mleko – 2,5 szklanki
  • Gotowe polewy lub roztopiona czekolada

Jak przygotować:

Wymieszaj cukier i jajka razem w misce. Dodaj jajka i cukier do oleju w filiżance.

Kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone. Wmieszaj mąkę i kakao do masy. Do miski dodać skrobię, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Ciasto upiec w formie.

W osobnej misce wymieszaj cukier, kawę i mleko. Wylej mieszankę na ciasto. Po zastygnięciu ciasta udekoruj je czekoladą lub gotowym lukrem.

error: Treść zabezpieczona !!