Krem bananowy to oferta nie do przegapiania! Prosty i szybki w przyrządzaniu przepis, który z pewnością zaskoczy Twoich gości.
Pokrój banany na mniejsze kawałki i umieść je w naczyniu.
Następnie w oddzielnym naczyniu łączymy mąkę ziemniaczaną, cukier i pół szklanki mleka.
Dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Wlać utworzone połączenie mąki ziemniaczanej i cukru do garnka z bananami, a następnie dodać resztę mleka. Podgrzewamy całość na małym ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Kiedy masa zaczyna przypominać gęsty krem, dodajemy masło i odrobinę soli. Mieszamy, aż masło się całkowicie rozpuści i krem osiągnie właściwą konsystencję.
Przekładamy gotowy krem do pucharów lub szklanek i czekamy, aż ostygnie.
Do kremu możesz dodać ulubione owoce, np. truskawki, maliny czy kiwi. Oraz można polać krem miodem lub posypać go wiórkami kokosowymi lub ulubionymi orzechami.
Krem bananowy to deser, który zadowoli każdego łakomczucha. Szybko i łatwo przygotowany, z pewnością stanie się ulubionym daniem w Twoim menu.