W związku z tym, że przepis jest bardzo prosty – ciasta nie trzeba wyrabiać ani wałkować – mogę sprawiać im tę przyjemność, kiedy tylko chcą! W przeciwieństwie do innych przepisów, które można znaleźć w internecie, ten nie zawiera orzechów, więc jest idealny dla alergików.
Zanim zabierzemy się do przygotowania miodowego ciasta mała uwaga: w zależności czy chcesz zrobić duże ciasto na blaszce o średnicy 26 cm, czy mniejsze, które zmieści się na blaszce o średnicy 20 cm, użyj takiej ilości składników, jak podałam poniżej lub ich połowę.
Nastaw piekarnik na 180 stopni. W czasie, gdy piekarnik będzie się nagrzewał, rozpuść masło w garnuszku, a następnie dodaj miód i 1 szklankę cukru. Mieszaj zawartość garnka do połączenia się składników.
Do masy dodaj jajka, sodę i ocet i ponownie dokładnie wymieszaj, możesz to zrobić mikserem. Następnie dodawaj powoli mąkę, cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Na pergaminie położonym na blaszce, używając 1/8 ciasta, ułóż za pomocą łyżki płaski placek. Piecz ciasto przez 12 minut w nagrzanym piekarniku i następnie powtórz cały proces z pozostałym ciastem.