Ten pyszny deser można przygotować na patelni. Nie wymaga nawet piekarnika. Wystarczy posmarować go kremem i można zaczynać.

Ciasteczka i ciasta zawsze kojarzą się z piekarnikiem, w którym się je piecze.

Piernik miodowy to zupełnie nowy pomysł. Ten miodowy piernik jest łatwy do zrobienia na patelni i zajmuje tylko 30 minut. Będziemy wracać do tego przepisu ze względu na pyszną konsystencję i prostotę przygotowania.

Składniki na ciasto

  • 130 g masła
  • 100 g prawdziwego miodu
  • 2 jajka,
  • 220g mąki pszennej
  • Dodaj szczyptę soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 150g ugotowanego słodzonego skondensowanego mleka mlecznego
  • 200 g śmietany 18 lub 20%.

W dużym rondlu umieść wystarczającą ilość wody, aby można było użyć mniejszego garnka. Włączyć kuchenkę, aby zagotować wodę. W małym garnku umieścić masło, miód, jajka i sól. Połączyć składniki w misce za pomocą miksera.

Na końcu dodaj sodę oczyszczoną. Wmieszaj trochę mąki. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać mąkę do ciasta i zagnieść je na stolnicy. Podziel ciasto na osiem równych części. Każdy kawałek rozwałkuj na kształt naleśnika. Połączyć mleko skondensowane i śmietanę.

Tę mieszankę należy równomiernie rozprowadzić na naleśnikach. Ostatnią warstwę powinna stanowić śmietana. Do dekoracji należy polać stos miodu. Deser powinien być przechowywany w lodówce przez co najmniej kilka godzin, zanim będzie gotowy do podania. Pyszne

error: Treść zabezpieczona !!