Przy okazji to bardzo prosty przepis, który przygotuje nawet największy amator w kuchni. Zapewniamy, że z tym przepisem zachwycisz swoich gości i przyjaciół.
Jakich składników potrzebujemy?
W pierwszej kolejności należy połączyć mąkę, cukier, masło, proszek do pieczenia, trzy żółtka i kakao. Musimy wyrobić gładkie ciasto,a następnie podzielić je na pół i każdą połówkę owinąć folią. Ciasto chowamy do lodówki na trzydzieści minut. Twaróg należy drobno pokruszyć, dodać do niego 150 g cukru pudru, jedno żółtko cukier wanilinowy.
Do twarogu możemy dodać trochę startej skórki z cytryny, ale miał świeży aromat. Potem trzeba ubić białka i wymieszać je z twarogiem szpatułką. Blachę do pieczenia należy wyłożyć papierem pergaminowym.
Pierwszą połowę ciasta trzeba odwinąć z folii i delikatnie rozwałkować. Tą częścią ciasta pokrywamy dno blachy.
Na pierwszą warstwę ciasto wykładamy masę twarogową, na następnie układamy drugą warstwę. Tę wcześniej możemy zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. To ważne, aby ta warstwa nie była lekka oraz równa.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około trzydzieści minut, do tzw. suchego patyczka.
Zapewniamy, że tym ciastem zachwycisz wszystkich domowników i wprowadzisz gości w stan uzależnienia od swoich wypieków.