Zajmiemy się najpierw przygotowaniem ciasta.
Drożdże, mleko i cukier wymieszaj (zrób rozczyn), przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce. Aby nie marnować czasu – umyj cukinię , ewentualnie obierz ja ze skóry i zetrzyj na tarce. Posól ją i pozostaw. Po około 15 minutach odciśnij nadmiar wody.
Przygotuj miskę i wymieszaj całą resztę składników na ciasto z rozczynem tj;
Ciasto wyrób ręcznie na gładką kulę i odstaw aby odpoczęło. Nie zapomnij przykryć go ściereczką.
Zabierzmy się za nadzienie.
Weź drugą cukinię i postępuj z nią tak jak z poprzednią. Zetrzyj, posól i odsącz. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj cukinię, masło. Zmniejsz ogień i często mieszaj. Ostudź farsz.