
Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek zeszklij kostkę cebuli.

Obierasz marchewkę, kroisz w kostkę i wprowadzasz na patelnię – mieszaj i smaż przez 2 minuty.

Cukinie poddaj obróbce – odetnij końce, pokrój w kostkę i dołącz do reszty warzyw.

Mieszaj i smaż przez dwie minuty. Brokuły dzielisz na pół różyczki i wprowadzasz na patelnię. Mieszasz i smażysz przez 4 minuty.

Później na pół przekrojone pomidorki koktajlowe dołącz do potrawy. Mieszaj i smaż przez 2-3 minuty.

Następnie bierz jajka, rozbij do miski. Dodaj sól, czarny pieprz, oregano. Ubij trzepaczką, a potem dodaj mleko i znów mieszaj.

Zdejmuj warzywa z kuchenki. Przykryj je potężną mieszanką jajeczną.

Posyp serem i dobrze wymieszaj. Patelnię z zapiekanką wrzuć do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut w temperaturze 180°C.

W międzyczasie do małej miski dodaj jogurt, posiekany koperek, zmiażdżony czosnek. Ogórek zetrzyj do sosu, posyp ziołami prowansalskimi i mieszaj. Ta przepyszna zapiekanka podawana jest z boskim sosem.
