
To wyjątkowe danie jest pełne błonnika, pomaga trawieniu i przyspiesza metabolizm. Jeżeli chcesz by deser dostarczał odpowiednią ilość energii a jednocześnie był sycący i lekki spróbuj przygotować go bez mąki, z owocami i jednym jajkiem..

Płatki owsiane zalej wrzącą wodą i odstaw na 10 minut, aby napęczniały.

Przełóż do miski obrane i pokrojone w kostkę jabłka.

Wymieszaj dokładnie jabłka z cynamonem.

Jajko, rozmrożone wiśnie i posiekane orzechy włoskie dodaj do miski.

Wszystkie składniki wymieszaj razem w naczyniu – włącznie z płatkami owsianymi, jabłkami, wiśniami, jajkiem, solą i cukrem.

Przygotuj formę o średnicy 18 cm. Posmaruj boki masłem i spód wyłóż papierem. Wyłóż warstwę masy i delikatnie rozprowadź.

Nagrzej piekarnik do 180°C. Włóż surowe ciasto i piecz przez 35 minut.
