
W rondlu wymieszaj 200 ml soku pomarańczowego, 500 ml mleka kokosowego, 60 g cukru i 50 g skrobi kukurydzianej. Podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanka zgęstnieje. Przelej zgęstniałą mieszankę do naczynia i schłodź w lodówce przez 1 godzinę. Obierz i pokrój 200 g kiwi na małe kawałki.

W rondlu wymieszaj 50 ml mleka kokosowego, 15 g skrobi kukurydzianej i 30 g cukru. Dodaj pokrojone kiwi do rondla. Podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanka zgęstnieje. Przelej zgęstniałą mieszankę do osobnego naczynia i schłodź w lodówce przez 2 godziny. Po schłodzeniu obu warstw, wyjmij naczynia z lodówki.

W szklankach lub pucharkach nałóż warstwę pomarańczową, a następnie warstwę kiwi. Możesz udekorować deser plasterkiem kiwi lub posypką z wiórków kokosowych.
