Ciesz się smakiem doskonałego przepisu i zacznij odchudzanie, wymieniając ryż i ziemniaki na tę wspaniałą przystawkę, której rezultaty będą widoczne już po krótkim czasie.
Na sos:
Do miski włożyć kapustę, pokrojoną w cienkie plasterki. Obierz cukinię skrobakiem i odetnij końce.
Dokładnie obrać marchewkę i odciąć końcówki. Ziemniaki również należy obierać i pokroić na mniejsze kawałki, a cukinię posiekać w kostkę i przełożyć do miski.
Osobną miseczkę przygotować na plastry pokrojoną paprykę, z której należy usunąć nasiona i łodygi.
W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz i starty czosnek. Stopniowo umieszczać warzywa w torbie do pieczenia, wlewając jednocześnie przygotowaną mieszaninę olejów.
Torebkę dokładnie wymieszać, zamknąć i na jej powierzchni wykonać kilka małych otworów za pomocą szpikulca. Umieścić torbę na blasze do pieczenia i piec przez godzinę w temperaturze 180°C.
W osobnej misce wymieszać śmietanę, musztardę, posiekany koperek i drobno pokrojony ogórek.