Wyśmienite ciasto, do którego wrócisz jeszcze nie jeden raz. Z rozpływającym się kremem – smakuje lepiej niż z cukierni

Mąkę należy przesiać do miski, a następnie wymieszać ją wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Masło rozpuścić w rondelki i wlać do niego jeszcze mleko oraz wodę.

Po zagotowaniu mieszaniny, dodać do niej przygotowaną mąkę. Całość dokładnie wymieszać ze sobą do momentu odklejania się ciasta od ścianek miski.

Po zdjęciu z ognia odstawić je do ostygnięcia. Po upływie tego czasu dodawać kolejno jajka. Wszystko razem ponownie wymieszać.

Jedną część ciasta wyłożyć na okrągłą foremkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Piec w 200 stopniach przez 20 min. Ostudzić i tak samo upiec drugą część ciasta.

Do przygotowania kremu należy umieścić w garnku jajka, cukier, mleko i mąkę, a następnie ugotować z tego budyń.

Mikserem ubić masło na puch i partiami dodawać do niego zimny budyń. Przełożyć tym kremem ciasta. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!