Dlatego też dobrym rozwiązaniem jest samodzielne przygotowywanie swoich ulubionych słodkości w zaciszu własnego domu. Poniżej podajemy przepis na rewelacyjne, domowe Bounty. Do jego przygotowania wystarczą trzy składniki, a smak jest zachwycający.
Wiórki kokosowe dokładnie wymieszać z mlekiem skondensowanym. Tak powstałą masę uformować w podłużne paski, kształtem odpowiadające sklepowemu batonikowi Bounty i układać na talerzu. Zanim przystąpimy do formowania batoników, zwilżmy dłonie wodą, aby masa się do nich nie przyklejała.
Ułożone na talerzu paski kokosowe umieścić w zamrażarce na około 20 minut. W tym czasie rozpuścić czekoladę mleczną w kąpieli wodnej. Kolejno, wyjęte z zamrażarki paski zanurzać w roztopionej czekoladzie, ponownie umieścić je na talerzu, a następnie włożyć je do lodówki w celu zastygnięcia czekolady.