Potrzebne składniki:
Jajka utrzyj z wanilią oraz cukrem. Stop margarynę, dodaj do jajek i dokładnie wymieszaj. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj do reszty i znów starannie wymieszaj. Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta.
Formę do pieczenia wyłóż specjalnym papierem i formuj na niej małe kulki z ciasta. Możesz wspomagać się łyżką. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni i piecz około kwadransa, aż ciastka nabiorą ładnego, złotego koloru.
Potrzebne składniki:
Masło ubij z cukrem. Wymieszaj z jajkiem, mlekiem oraz proszkiem do pieczenia. Dołóż mąkę i ugnieć ciasto. Rozwałkuj je tak aby miało około 10 mm grubości. Wytnij z niego dowolne kształty za pomocą foremek.
Jeśli ich nie posiadasz możesz użyć na przykład szklanki. Wyłóż ciastka na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Piecz około kwadrans, zależnie od piekarnika.