Domowe ptasie mleczko – nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz

Domowe ptasie mleczko

Domowe ptasie mleczko nie dość, że jest niesamowicie pyszne to jest również bardzo proste do przygotowania. Dodatkowo nie zaszkodzi Twojej wadze.

Składniki:

  • 1 litr kefiru
  • 3/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego

Przygotowanie:

Żelatynę rozcieńcz w ciepłej wodzie i odstaw na około 25-35 minut. Na małym ogniu, doprowadź do wrzenia i ciągle mieszaj. Odstaw, aby ostygła.

Resztę składników – cukier, kefir, cukier waniliowy i śmietanę – ubij mikserem. Gdy będzie już jednolita konsystencja, dodaj żelatynę cienkim strumieniem ciągle ubijając przez około 4-5 minut.

Masę przenieś do formy i umieść w lodówce na około 3-6 godzin. Po tym czasie można już się delektować pysznym ptasim mleczkiem.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!