Umyte marchewki obrać. Pokrój w kostkę i umieść w głębokiej misce.
Usuwamy koniec z porów. Kroimy na pół, a następnie na plastry i wkładamy do miski.
Następnie do miski dodaj pokrojony w kostkę pasternak i pietruszkę. Dodaj cebulę i posiekane ząbki czosnku.
Usuń łodygi z kalarepy, obierz ją, posiekaj i dodaj do miski. Dodaj posiekany seler.
Kurkumę obrać, pokroić i przełożyć do miski. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dużą patelnię posmarować olejem, dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Mieszankę posyp solą, zamieszaj i smaż, aż puści sok.
Następnie przykryj patelnię pokrywką. Gotować do miękkości przez około 8 minut. Przenieś mieszaninę do pojemnika i zmiksuj mikserem ręcznym.
Masę warzywną wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. Przykryj arkusz folią, pozwól mu ostygnąć i włóż na noc do zamrażarki.
Bulion pokroić w kostkę i zawinąć w folię. Następnie włóż kostki do zamykanej plastikowej torby. Możemy przechowywać w zamrażarce.