Jak przygotować pyszny krem Rafaello – delikatny krem, który uwielbiają wszyscy

Chyba nikt nie zna osoba, która nie lubi smaku słynnego Raffaello. To jeden z najbardziej popularnych słodyczy o smaku kokosowym.

A co jeśli możemy sami możemy odtworzyć jego smak w domu, a dodatkowo jeszcze zrobić krem Raffaello zdrowszy niż prosto ze sklepu?

Poniżej znajduję się łatwy, szybki i pyszny przepis na krem Raffaello. Krem będzie idealny do ciast, pierniczków, ciasteczek i lodów.

Potrzebne składniki:

  • czterysta gram mleka skondensowanego niesłodzonego
  • dwieście gram prawdziwej, białej czekolady
  • dwieście gram masła
  • trzy czwarte szklanki wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Do garnka włóż masło i połamaną czekoladę –  mieszając rozpuść je na małym ogniu. Dodaj do nich mleko i dokładnie wymieszaj, a na końcu wsyp wiórki kokosowe i całość ze sobą połącz.

Jeśli krem chcesz dodać do ciasta lub ciasteczek to nie czekaj aż wystygnie. Jeżeli krem masz zamiar wykorzystać później, to przestudzony przełóż do szklanej miski lub słoika.

Wstaw go do lodówki na około trzy lub cztery godziny.

error: Treść zabezpieczona !!