Składniki takie jak cebula, czosnek, marchew, papryka, ziemniaki oraz mięso tworzą prosty w przygotowaniu, ale wyjątkowy smakosz zadowolenia, którym będziecie się delektować.
Cebulę, marchew, zielone i czerwone papryki posiekaj grubo, ziemniaki pokrój na małą kostkę. W plasterki pokrój pieczarki, a pomidory na drobną kostkę. Na dużej patelni lub garnku podgrzej 3 łyżki oleju roślinnego. Dodaj cebulę i marchew, smaż do momentu aż cebula zacznie się szklić.
Następnie dodaj papryki, podgrzewaj i mieszaj, potem dodaj pieczarki. Zamknij pokrywą i gotuj przez chwilę. Wprowadź ziemniaki, gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Nie dodawaj wody, poczekaj aż warzywa puściły soki. Czosnek obierz i cały lub posiekany dodaj do warzyw. Gdy będą prawie ugotowane, dodaj przecier i sos pomidorowy, po czym wymieszaj.
Po chwili duszenia, wprowadź pokrojone pomidory, sól i wszystkie przyprawy. Mieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż przyprawy zaczną wydzielać aromat. Na sam koniec dodaj gotowane, pokrojone na małe kawałki mięso. Zalej litrem wody, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.