O wiele smaczniejsze niż te tradycyjne: Cygańskie Gołąbki: tradycyjny przepis – Rewelacyjny smak.

Gołąbki- tradycyjny przepis kuchni polskiej znany każdemu, kto lubi  dobrze ugotować i równie dobrze zjeść. A może warto czasem poeksperymentować z tym znanym wszystkim przepisem?

Oto gołąbki po cygańsku.

Będziesz potrzebować:

  • 1 kg liści kapusty białej (dość luźnej, najlepiej cool-wrap)
  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 100g ryżu
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 4 średnie cebule
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub passaty
  • 1 pomidor
  • olej słonecznikowy, lub rzepakowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić:

error: Treść zabezpieczona !!