Przepis zajmuje bardzo mało czasu i można się nim delektować w mgnieniu oka: Ten gulasz z piekarnika to przysmak dla całej rodziny.

Ten przepis na gulasz jest bardzo prosty i ciekawy. Wystarczy umieścić wszystkie składniki na blasze do pieczenia i piec.

Chociaż istnieje wiele przepisów na gulasz, większość z nich jest czasochłonna. Ten jest inny. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Oto, jak zrobić gulasz.

Składniki

  • Jeden i ćwierć kilograma mięsa. Może to być wołowina lub wieprzowina.
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 cebule
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki bulionowe
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 kawałki zielonej papryki, drobno posiekane
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 3 łyżki stołowe papryki
  • 1 ćwierć litra wody
  • Czarny pieprz, sól i majeranek
  • Można również dodać groszek i marchewkę.

Przygotowanie

Po umyciu mięsa należy pokroić je w kostkę, a następnie posiekać cebulę lub czosnek.

Umieść mięso i wszystkie składniki na blasze do pieczenia. Wymieszaj 2 kostki rosołowe z wodą.

Piec potrawę w temperaturze 180°C przez około 90 minut. Czas pieczenia będzie się różnił w zależności od mięsa użytego do gulaszu.

Gulasz można podawać z makaronem, chlebem lub kaszą gryczaną. Smacznego.

error: Treść zabezpieczona !!