Łatwe przepisy na sałatki z kapusty, które zasmakują każdemu.

Każdy lubi od czasu do czasu coś dobrego przekąsić. Dobrze jest wiedzieć, że dostępne są również zdrowe przekąski. Prosta sałatka z kapusty to świetny wybór. Oto kilka pomysłów na zdrowe, dietetyczne sałatki.

Jakie składniki są potrzebne do przygotowania sałatki?

Dobrze jest mieć w swoim arsenale kilka pomysłów na sałatki. Poniżej znajdują się przepisy na sałatkę z kapusty, jabłek i kukurydzy, a także na sałatkę z kolendrą, jajkiem i łososiem.

Składniki na sałatkę z kukurydzy cukrowej, kapusty i jabłek

  • 400 g kapusty,
  • Sok z cytryny 10 ml
  • 3-4 łyżki jogurtu można zastąpić śmietaną
  • 100g zielonych jabłek,
  • Kukurydza według uznania,
  • Sól, posiekany koperek
  • ogórek sałatkowy
  • ulubione przyprawy do sałatek.

Składniki na sałatkę z jajek, kolendry i kapusty:

  • koperek,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 400 g kapusty,
  • kolendra,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki śmietany
  • Około 1-2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania sałatki z kukurydzy, jabłek i kapusty

Ogórek i jabłka umyć i obrać. Następnie umyć kapustę i cytrynę. Pokroić ogórek na małe kawałki. Kapusta powinna być poszatkowana. Jabłko pokroić w plasterki. Następnie do miski dodać jabłko, jogurt i przyprawy. Dodaj ogórek i kapustę. Połącz wszystko i gotowe.

Przygotuj sałatkę kapuściano-kolendrową z jajkiem

Posiekaj kapustę. Posiekać kolendrę i koperek. Po ugotowaniu jajek oddzielić żółtka od białek. Białka można pokroić na małe kawałki lub w kostkę. Żółtka rozgnieść widelcem. Białka umieścić w misce razem z posiekaną kapustą.

Jeśli chcesz, możesz dodać ogórek sałatkowy. Należy go jednak najpierw posiekać. Żółtka umieścić w osobnej misce. Dodać do nich oliwę z oliwek, musztardę i śmietanę. Połączyć składniki w obu miskach. Wymieszaj ręcznie. Teraz możesz jeść sałatkę.

Obie wersje są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać jako danie główne lub dodatkowe. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!