Chcesz schudnąć i pozbyć się nadmiaru tłuszczu z brzucha – Sięgnij po kawę z dodatkiem imbiru, która skutecznie i w prosty sposób wspomaga procesy odchudzania.  

Ten przepis sprawi, że odchudzanie przestanie być Twoim problemem. Kawa imbirowa jest doskonałym sposobem na pozbycie się tłuszczu! Wykorzystaj działanie tego napoju, by Twój brzuch stał się wolny od tłuszczu.

Świeżutki imbir

Dzięki imbirowi Twój organizm lepiej trawi pokarmy. Pełni on rolę również ochrony żołądka przed rozstrojem. Ponadto dzięki niemu tłuszcze są lepiej wchłaniane. Ułatwia odchudzanie oraz spalanie nadmiernego tłuszczu zgromadzonego w jamie brzusznej. Imbir działa przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie oraz przeciwwirusowo. Aby przygotować nasz napój, zaopatrz się w około 1 łyżkę imbiru pokrojonego.

Kawa

Kawa jest czymś, co napędza proces odchudzania. Znajdziesz w niej przeciwutleniacze. Nie posiada wcale kalorii. Składa się z kofeiny poprawiającej metabolizm.

Cytryna

Cytryna składa się z witaminy C oraz przeciwutleniaczy przyspieszających odchudzanie. Dzięki niej możesz poczuć się bardziej syty.

Zbawienne działanie napoju imbirowo-kawowego

Pijąc napój imbirowo-kawowy, zapewniasz sobie przyspieszenie, a także usprawnienie w rozkładaniu gromadzącego się w organizmie tłuszczu. Dzięki tej wyjątkowej mieszance jesteś w stanie zapobiegać osadzania się tłuszczu w tkankach.

Napój imbirowo-kawowy sprawia, że przemiana materii staje się znacznie szybsza. Woda imbirowa może pokonać wysoki cholesterol, regulując w ten sposób jego poziom oraz chroniąc organizm przed chorobami, które są z nim związane.

Napój imbirowo-kawowy pozytywnie oddziałuje na ciśnienie krwi. Dzięki niemu ryzyko zakrzepów krwi w tętnicach staje się dużo mniejsze. Stanowi środek przeciwzapalny o naturalnym działaniu. Jeśli cierpisz na dolegliwości związane z bólami stawów, zwyrodnienie stawów czy reumatyzm, napój imbirowo-kawowy może okazać się dla Ciebie zbawienny!

Stanowi idealny antyoksydant, dzięki któremu zwalczysz wodne rodniki i zapobiegniesz w ten sposób rozwojowi nowotworów. Przeciwzapalne i antyoksydacyjne działanie napoju imbirowo-kawowego sprawia, że jest on niezwykle praktyczny i ważny w profilaktyce oraz walce z rakiem.

Przygotuj napój imbirowo-kawowy

Przygotuj garnek. Dodaj do niego imbir. Wlej pół litra wody, a następnie doprowadź do jej wrzenia. Całość przez około 10-15 minut trzymaj na ogniu. Do kubka wsyp 2 łyżki kawy rozpuszczalnej. Zalej kawę przygotowaną wcześniej mieszanką wody i imbiru. Do tego wlej 3 łyżeczki soku z cytryny.

Napój imbirowo-kawowy nadaje się do spożycia przez 3 dni, o ile przechowujesz go w lodówce. Zalecane jest spożywanie dziennie 1 szklanki około 30 minut przed pierwszym posiłkiem. Warto pić przynajmniej przez tydzień.

Powodzenia!

error: Treść zabezpieczona !!