Przygotowanie tego ciasta zajmie Ci mniej niż 10 minut! Smak tego deseru jest wyśmienity i świetnie spisze się jako dodatek do herbaty lub kawy.
Wybierz formę na ciasto i nasmaruj ją masłem. Weź miskę i ubijaj w niej mikserem przez 2 minuty miękkie masło oraz cukier.
Do otrzymanej masy dodaj jajka i waniliowy ekstrakt. Wymieszaj wszystko dokładnie. Weź osobną miskę i przesiej do niej mąkę, dodaj także sól oraz proszek do pieczenia. Przemieszaj całość.
Do pierwszej miski dodaj kefir i ubijaj przez chwilkę. Teraz w kilku partiach dodawaj suchą mieszankę z drugiej miski do miski pierwszej.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Ciasto będzie gotowe za 40-45 minut. Gotowe ciasto przełóż na talerz do serwowania.
Na początku połącz cukier puder z mlekiem, a następnie wlej sok cytrynowy i ponownie wymieszaj. Schłodzone ciasto polej lukrem.