Kotlety z piekarnika są łatwe do przygotowania. Instrukcje.

Składniki:

  • 50 dkg mielonego mięsa wołowego
  • Kilka kromek białego chleba
  • 100 ml mleka
  • 1 ziemniak
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • Przyprawy
  • Mąka do posypania kotletów
  • Nasmarować blachę do pieczenia
  • Sól i pieprz

Wykonanie:

Do namoczenia chleba należy użyć ciepłego mleka. Cebulę drobno posiekać, a ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajko wbić do mięsa, następnie dodać do masy chleb, cebulę i ziemniaki. Przez 8 minut wyrabiaj ciasto rękami. Teraz możesz formować kotlety. Ułóż kotlety na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.

Pieczone kotlety są najlepsze

error: Treść zabezpieczona !!