Kotlety z piekarnika są łatwe do przygotowania. Instrukcje.

Z podanego przepisu wychodzi 12 średniej wielkości kotletów. Z 1 kg mięsa można zatem przygotować 24 kotlety. Każdy z nich będzie ważył około 7 dkg. Kotletom można nadać dowolny kształt.

Jak podawać?

Kotlety z mięsa mielonego można podawać na wiele różnych sposobów. Kotlety te doskonale podawać z kaszą, makaronem gryczanym lub ryżem. Dla podkreślenia smaku można dodać trochę zieleniny i ogórków. Zazwyczaj podaje się je z tłuczonymi ziemniakami.

Można je urozmaicić, polewając marynatą na bazie śmietany. Śmietanę wymieszać z czosnkiem, posiekanym koperkiem i solą. Polej tym sosem kotlety na około 15 minut przed końcem pieczenia. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!