
Mięso pokroić w grubsze plastry. Plastry ułożyć na twardej macie, przykryć folią i postukać tłuczkiem.

Posolić i posypać mięso czarnym pieprzem z obu stron i rozetrzeć w dłoniach. Cebulę kroimy w grubsze krążki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Na każde dwa plasterki cebuli połóż plasterek mięsa. Mięso natrzeć musztardą.

Następnie na plastry mięsa układamy pomidora pokrojonego w kółka. Zmiażdż czosnek do małej miski i natrzyj nim pomidory.

Pomidory solimy. Drobno zetrzyj umyte i obrane ziemniaki.

Wyciskamy płyn z ziemniaków i nakładamy go na pomidory. Na wierzchu rozsmarować majonez.

Przykryj blachę zwilżonym papierem do pieczenia i folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.

Po upływie tego czasu zdejmij papier i folię. Wierzch posyp startym serem.

Umieść tacę w piekarniku. Pieczemy jeszcze 10 minut w temperaturze 180°C. Mięso podajemy z posiekaną natką pietruszki.
